Den Sociale Kabale

Et innovationsspil for alle, der vil noget med deres samfund

Den Sociale Kabale – Et undervisningsspil om socialt iværksætteri
Den Sociale Kabale – Et innovationsspil for alle, der vil noget med deres samfund

At finde på løsninger til samfundets problemer, man samtidig kan tjene penge på, behøver ikke være en kompliceret affære, der bedst overlades til eksperterne. Med inspiration fra typiske innovationsprocesser har vi udviklet et dialogbaseret spil med simple regler, hvor der er god plads til udfolde kreativitet, drømme og forretningsidéer.

Den Sociale Kabale er et spil til alle, der får et kick ud af at opfinde og bruge sin kreativitet i samarbejde med andre. Spillet stiller rammerne til rådighed for, at I som spillere kan bevæge jer frit imellem hinandens tanker, ideer og samtaler, og, hvem ved, måske udvikle den næste store sociale forretningsidé?

Den bedste måde at få en god idé på er ved at få mange ideer! I Den Sociale Kabale tages der udgangspunkt i en samfundsudfordring, og derfra udvikles og prototypes der på løsninger og koncepter – man prøver sig frem og mærker efter undervejs. I skal altså ikke være bange for bare at kaste jer ud i det og læne jer ind i den kreative proces, faktisk er det det bedste, I kan gøre for at få mest ud af spillet.

Den Sociale Kabale blev i første omgang udviklet af Creature til DANSIC13 konferencen som en template til workshoppen: Fra Udfordring til Social Innovation. Efterfølgende er Den Sociale Kabale spillet af mere end 1000 mennesker i alle aldre i både ind- og udland og derefter justeret og gjort lidt enklere for alle at gå i gang.

Er du underviser, kan Den Sociale Kabale inddrages i undervisningen på de videregående uddannelser. Tanken er, at Den Sociale Kabale både kan bruges som et introduktionsspil til social innovation og/eller over længere forløb – for eksempel kan man som underviser bruge spillet som grundstruktur for en temauge, hvor man samtidig taler med eksperter, læser og tager ud i felten og researcher.

Husk, der er ikke nogen korrekte svar i Den Sociale Kabale, til gengæld er der en masse spændende og innovative svar med potentiale til at blive bæredygtige forretningskoncepter, der bidrager til at skabe et bedre samfund.

Hent spillet gratis og print selv nedenfor eller slip for besværet og bestil Den Sociale Kabale hos vores venner ved Vester Kopi, som også skærer og sender spillet til dig, klart til brug. Vil du bruge spillet mange gange, kan du vælge print med whiteboard film. Ring og bestil på 3327 8822 eller mail til ve@vesterkopi.dk. Husk at referere til Den Sociale Kabale.

Downloads til print-selv derhjemme

  • Download spillepladen til print-selv her. Da spillepladen er større end en A4, kan du, hvis du printer fra Adobe Reader, vælge funktionen “Poster” – så printes spillepladen ud i enkeltdele, der let efterfølgende kan tapes sammen.
  • Download manual, spillekort og udfordringseksempler til print-selv her
  • Download faciliteringsslideshow her
Creative Commons License
Den Sociale Kabale 2 by Creature ApS is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.