Menu Luk

Bliv kaptajn på din egen båd

Har du nogensinde haft lyst til at sælge alt, købe en båd og sejle ud i verden? Du er ikke alene! Mange mennesker vælger at forlade det ”normale” liv på landjorden og drage til søs. For nogle er det kun en periode, før de vender tilbage til hverdag og arbejde, mens det for andre bliver en del af livet.

Alt, du egentlig har brug for, for at blive kaptajn på din egen båd, er lidt mod og en plan!

Få råd til at bo på vandet

For at kunne sejle rundt, skal du selvfølgelig have en båd. Lån hurtig penge og køb en overskuelig model, så du kan holde overblikket og styre den.

For at få forstå og betjene din båd bedst muligt, skal du også have et bådcertifikat. Du skulle jo gerne vide, hvordan man sejler, når du skal begive dig rundt. Selvom du nemlig vælger kun at bevæge dig i danske farvande, så er der stadig mange ting på en båd, du har brug for at kende til.

Du kan finansiere dit bådcertifikat med det billigste kviklån, hvis din bank ikke vil hjælpe. Sørg for ikke at sætte dig selv i for stor gæld, inden du rejser ud.

Hav styr på detaljerne

Når det, at sejle verden rundt, skal være mere end bare en drøm, så skal du huske at have alle detaljerne på plads. Det er for eksempel en rigtig god idé at finde ud af, hvordan du vil forsørge dig selv, mens du sejler.

Det er fristende at tro, at man kan leve af havets frugter, men sådan er virkeligheden ikke. Hvis du ikke har en enorm opsparing eller pension, du kan leve for, er det en god idé at se efter et job, du kan arbejde med fra båden.

Der er mange forskellige arbejdstyper, der tillader dig at arbejde fra afstand. Du skal være kreativ og være villig til at komme ud af din komfortzone. Du kan for eksempel være virtuel tutor og lære fra dig? Eller hvis du er teknisk anlagt, så kan du arbejde med remote IT.

Det kan også være, du skal starte dit eget freelance firma op og tilbyde tjenester, du kan udføre over nettet – for eksempel webdesign eller tekstskribent.

Sidst kan du også søge sponsorere. Det kræver ofte, at du har et publikum, så som privatperson kan dét være svært. Du kan starte op på diverse sociale medier, så snart du har købt en båd og gør klar til at sejle ud.

Med tiden vil du kunne opbygge et loyalt publikum, hvilket tillader dig at kunne tjene en fin sum penge. Uanset hvilket job, du vælger, skal du sørge for at have internet på båden.