Menu Luk

Chiafrø kan ikke stå alene ved vægttab

chiafrø og vægttab

Chiafrø er blevet populær som aldrig før. Grundet til dette er fordi den lille ovale frø, indeholder en masse gode næringsstoffer for dig og din krop, på trods at dens lille størrelse. Den kan både have en effektiv effekt på din helbred, hvor den kan forebygge hjertesygdomme, hjælpe dig med at betændelsestilstande. Men mange mennesker som ønsker at tabe sig, har fået fortalt at frøen er en mirakelfrø. Men jeg er ked af at skuffe dig, men selve chiafrøen kan ikke få dig til at tabe vægt helt alene. Men det kan den med sammenspillet mellem andre næringsrige fødevarer. 

Chiafrø og vægttab

Det er nemlig sådan at selve chiafrøen kan hjælpe dig netop super godt i den situation, hvor du har mere fokus på dit indtag af fødevarer, da frøen har super gode egenskaber, som vil hjælpe dig rigtig meget. Vi kender det alle sammen, at vi er indser at vi måske spiser for mange søde sager. Søde sager, altså slik, indeholder kalorier, som man helst skal undgå, hvis man ønsker at tabe sig. En god start er at fjerne alle de unødvendige fødevarer, som er usunde. Når det er gjort, kan man skifte det hvide brød ud med noget mere groft brød. I groft brød er der masser af fibre og proteiner, som er godt for maven og fordøjelsen. Chiafrø indeholder nemlig en god portion fibre og proteiner. Og det er nemlig super godt, da det giver én en hurtigere mæthedsfølelse, samtidig med at det holder en mæt i længere tid. På den måde kan man undgå at blive sulten 5 minutter efter man har spist, og indtage et unødvendigt, måske usundt, mellemmåltid. 

Nemt at tilføje til maden

Frøen kan let tilføjes i din daglige kost. Dog skal man huske på at de ikke må indtages rå i stor mængde, da det kan give en såkaldt, chiablokering. Frøene absorberer nemlig 10 gange deres egen vægt af væske, så de udvider sig og får en gel-konsistens. Denne gel-konsistens gør den særdeles anbefalelsesværdig i forhold til at lave chiagrød. En grød som let kan spises om morgenen, med hopping af bær og nødder, efter eget ønske. 

Sammensæt din kost

Som jeg skrev før, så kan chiafrø ikke stå alene, hvis man ønsker at tabe sig. Men skal lægge hele sin kost om. Ud med alle de overflødige kalorier og ind med fødevarer der er rig på fibrer og proteiner. Men omlægger du din kost og spiser sundere og varieret, vil chiafrø helt sikkert give en hurtigere og bedre effekt. Man skal huske på at når man indtager disse unikke og nyttige frø, så sænker man også risikoen for at udvikle hjertesygdomme, har man diabetes, vil man få en gavnlig effekt, da man kan få et mere stabilt blodsukkerniveau. Man skal dog bare lige have i mente når man begynder at spise chiafrø, at man ikke bør indtage mere end 15 gram om dagen.