Menu Luk

Få den bedste ferie, selvom du er under uddannelse

Selvom man er under uddannelse, kan man stadig have brug for at holde fri. Faktisk ville mange brænde ud og forlade deres studier, hvis det ikke var en mulighed!

Vidste du, at du kan få feriedagpenge under uddannelse? Der er mange forskellige måder, hvorpå du kan holde fri og få en smule ro. Du skal bare lede lidt og finde ud af, hvordan det virker for lige netop dig!

Tag en pause for dig selv

Når du endelig har fri, så lad være med kun at bruge tiden på at feste eller være sammen med andre. Husk at tage en pause for dig selv.

Du kan godt være social på samme tid, men tillad dig selv at komme ned i et lavere tempo. At grille er for mange kvalitetstid, og det er noget, du sagtens kan gøre, mens du har et par venner på besøg.

Det er også godt at tage et par timer af gangen, hvor det bare er dig. Se en serie, læs en bog, bag en kage – hvad som helst! Kvalitetstid med dig selv er guld værd, og når du har muligheden, skal du sørge for at gribe den.

Der er mange måder at have kvalitetstid på, og det er kun dig, der afgør, hvad det skal indeholde. Du kan vælge at spille computerspil hele dagen eller gå en ekstra lang tur, når du nu har tid. Du kan også begynde på den bog, du altid har villet skrive!

Udnyt, at du har fri

Når du har fri og ikke skal møde et sted næste dag, så er det med at udnytte det. Hvis du har fri i længere tid, så læg ikke bare derhjemme hele tiden.

Du kan bruge tid på dig selv eller med andre ved at køre ud i naturen, tage på en spontan togtur til hvor som helst, eller du kan tage et hurtigt kursus eller en time i dit fitnesscenter, du ellers aldrig kan nå. Det er med at udnytte, at du har fri, mens du kan!

Det er nu, du skal gribe chancen for at gøre alle de ting, du ellers ikke har haft tid til. Hvis der er noget, du længe har udsat, kan du bruge din ferie eller dine fridage på dét. På den måde kan du vende tilbage til studier eller arbejde med god samvittighed, og det vil veje mindre på dig efterfølgende.

Hvis du virkelig vil slappe af, når du har fri, så gør det let for dig selv. Sørg for at have noget nem mad, du hurtigt kan lave – med mindre du vil udnytte, at du har tid, og lave en særlig lækker middag bare til dig!