Menu Luk

Få din hverdag på benene igen

Har din hverdag været uforudsigelig? Hvis du kommer fra et langt forløb med stress eller depression, eller hvis du bare har siddet fast i det samme, knirkende hamsterhjul i lang tid, så er der nogle små skridt, du kan tage, for at komme videre.

Det er ikke altid let at bryde gamle vaner og negative mønstre. Heldigvis kræver rådene her ikke meget energi, og du kan altid tage en pause fra dem!

Kom lidt ud

Selvom du måske ikke har lyst til at bevæge dig udenfor, så kan noget så let som en gåtur give meget. Når solen skinner og fuglene synger, så tag overtøj på og begiv dig ud på bare en lille tur rundt i nabolaget.

Du kan gemme dig i en hættetrøje og tage hovedtelefoner på, hvis du bor i byen og ikke vil snakke med nogen, men bare lidt frisk luft kan gavne meget.

Hvis du er frisk på lidt mere, så kast dig ud i løb. Med gode løbestrømper og et par ordentlige sko kan du begynde at træne dig op, så du kan komme længere og længere. Sport og motion frigør endorfiner, et glædeshormon, der kan bidrage til en bedre hverdag.

Sport kan være svært i starten, men i begyndelsen er alt, du skal gøre, bare at komme ud et par minutter af gangen. Det vigtigste er, at du prøver.

Bryd mønsteret

Kigger du på de samme vægge hver eneste dag, enten derhjemme eller på kontoret? Få fat i noget, der kan live dem lidt op! Det kan være din egen karikaturtegning eller en mål, du arbejder dig hen mod – for eksempel en feriedestination.

Lidt lys og glæde i hverdagen kan komme langt, og om ikke andet, så kan det fungere som en samtalestarter. Du kan bryde mønsteret ved at tale med andre, og selvom dét kan være helt utrolig svært, især hvis du sidder fast i de samme gamle rutiner, så er ny vægpynt eller en ny dekoration en rigtig god måde at opfordre andre til en snak.

Du kan også bryde dit mønster på en helt simpel og nem måde ved bare at gå en anden rute en gang imellem. Går du altid ned ad Andersensvej? Så prøv at dreje af ved Biversvej og se, hvor det fører dig hen. Måske er du nødt til at gå tilbage, fordi du bevæger dig i den forkerte retning, men hvem ved?

Måske havner du ved en park, du ikke før kendte til, eller et hyggeligt nabolag, der kan vække ellers glemte følelser?

Verden er vidunderlig og værd at udforske. Alt, du skal gøre, er bare at tage det første skridt – så er du allerede rigtig godt på vej.