Menu Luk

Få nabolagets flotteste have

Har du altid drømt om at have den smukkeste have i hele nabolaget? Men ved du ikke, hvor du skal starte? Bare rolig.

Det er slet ikke så svært at komme i gang med en henrivende have, og i denne artikel vil du få alt det at vide, du har brug for. Du lærer bedst ved at gøre, men det er altid rart at vide, hvor man skal begynde. Så slå øjnene op og læs med!

Hold en vis orden

En have er ikke en skov – medmindre du vil hav én, der er vildtvoksende. Såfremt du ønsker en vis orden, så hold den.

Det betyder altså, at blomsterbedene skal være synlige og ikke løbe i ét med græsset. Træerne skal ikke plantes midt i det hele. Se din have som et rum i huset: Du er nødt til at organisere alting og sørge for, at det ser godt ud.

Du kan nemt holde orden i din have ved at fjerne dele af græsplænen til fordel for en sti, eventuelt i forlængelse med din terrasse. Det giver dig nemlig en nem adgang til buske og bede. Læg en sti med sten eller grus, og husk også at vedligeholde disse.

Find brugbare planter

Blomster og buske er da smukke nok, men hvis du ikke har én eneste plante i haven, der også kan gøre nytte, går du glip af noget helt særligt.

For er der ikke bare noget dejligt ved at gå udenfor om efteråret og plukke sine egne æbler, der i køkkenet skal forvandles til grød og most? Og er det ikke skønt at se, når bær og frugter endelig klaser sig sammen på grenene?

Du behøver ikke have en frugtplantage, men et enkelt frugttræ eller en bærbusk vil gøre meget. Du kan finde tilbud på kirsebærtræer online, hvis du vil spare penge.

Hvis du har travlt, og gerne vil kunne bruge mange penge på din have, så lån penge hurtigt. Så kan du få træer og blomster i jorden, før du ved af det!

Vedligeholdelse

For at få den smukkeste have, så er du nødt til at vedligeholde den. Det siger måske sig selv, men det betyder altså også, at du skal tænke fremad.

Sæt ikke en masse planter i jorden uden at vide, hvordan de skal passes og plejes, og lad være med at gå for vidt, hvis det er din første gang.

Du kan altid tilføje til din have, men det er svært at fjerne noget, der allerede har slået rod. Start ud småt og arbejd dig op, så skal du nok få styr på godt havebrug og flot beplantning.

Husk også at klippe og beskære buske og træer mindst en gang om året.