Menu Luk

Find den perfekte hund

Flere og flere familier køber for tiden hunde. De søde kæledyr er blevet mere og mere populære. Dette er jo forståeligt nok, det er de færreste der kan stå for en lille hvalp. Der er dog for mange, som køber hund, udelukkende efter, hvilken der ser sødest ud som hvalp, det er forståeligt nok, men det er desværre ikke altid lige hensigtsmæssigt, da dette altid er den samme hund, som rent faktisk passer bedst ind i familien. Det er derfor enormt vigtigt at læse op på sine hunderacer, før man køber den første og den bedste. Selvfølgelig bestemmer racen ikke hele personligheden, men der er ofte nogle tydelige tendenser, og især aktivitetsniveauet hænger sammen med racen, da det også i høj grad er bestemt af størrelsen.

Se på dine behov

Når du skal vælge hund, er det altså som sagt afgørende at vælge den rigtige race, dette er dog oftest nemmere sagt end gjort. For hvad er den rigtige race for ens familie, og hvis det er den første hund, er det især svært at gennemskue, hvor meget tid man kan sætte af til den. Her er der dog nogle ting du kan gøre at finde ud af, hvilket overskud du egentligt har til at passe hunde. Et råd er, at man i en måneds tid, mens man prøver at finde den rigtige hund, går ture som om man har en hund. Det er selvfølgelig ikke lige så hyggeligt, men det giver et billede af, hvor meget man kommer til at gå, og man må derfor finde en hund, hvis aktivitetsniveau passer til dette. Selvfølgelig er aktivitetsniveauet ikke alt, men det er en stor del af det. Da det er enormt synd for hunden, hvis den ikke får den motion som den har brug for i hverdagen. Man skal også tænke på, at hunden kræver mere end ”blot” ture, en del racer har brug for pelspleje, og især i starten skal man være opmærksom på at bruge meget tid med hunden, der er hundetræning man skal gå til, og så skal de trænes i at gå i familien generelt. Der er altså mange muligheder, og det gælder om at finde den der passer til præcis jer, på alle parametre, det kan virke uoverskueligt, men jeres drømmehund skal nok være derude.

En mulighed i en Jack Russel terrier

Et godt forslag til en skøn hunderace er de skønne Jack Russel terriere. De er nogle enormt skønne og glade hunde generelt, og hvis de bliver opdraget ordentligt, får de oftest heler ikke det iltre temperament som terrier ellers er kendt for. Der er dog nogle ting man lige skal være opmærksom på, hvis man vælger at købe en Jack Russel terrier. De har f.eks. et højt aktivitetsniveau, og vil gerne ud på nogle lange løbe- og vandreture. De er også gode til at indgå i familien generelt. Dog så er de ikke nødvendigvis bedste venner med mindre børn. Du kan altid finde mere information på nettet, inden du tager den endelige beslutning.