Menu Luk

Hvorfor hedder det Kongens Lyngby?

Kongens Lyngby, eller Lyngby, ligger 10 km nord for København. Det ligger i kommunen Lyngby-Taarbæk. Byen stammer helt tilbage fra vikingetiden, og man mener, at der også har boet mennesker her i stenalderen. Byen er derfor meget gammel, og du finder også masser af historiske bygninger, som vidner om en gammel tid. Bliv klogere på Kongens Lyngby ved at læse med her. 

Hvad med navnet? 

Kongens Lyngby har sit navn, fordi jorden tilhørte kongen – helt simpelt sagt. I middelalderen ejede kronen jorden til Lyngby landsby, som derfor kaldtes for Kongens Lyngby, da det var Hans Majestæts. Man bruger navnet igen i dag, primært om centrum af byen.  Det er derfor den helt simple forklaring til, at Lyngby egentlig hedder Kongens Lyngby. I dag anerkender kommunen begge navne. Hvis du vil lære mere om, hvad der sker i Lyngby, kan du læse i Lyngbybladet.dk 

Hvorfor er byen så attraktiv? 

Kongens Lyngby er et dyrt sted at bo, da det netop er meget attraktivt. Hvorfor er det egentlig det? Byen ligger i de smukkeste omgivelser, og det er nok den primære årsag til, at byen er så eftertragtet. Du finder både skov, søer, og der er gode og brugervenlige naturstier overalt. Desuden ligger Dyrehaven tæt ved, en del af haven ligger i kommunen, og det er da også et af de bedst bevarede naturområder i Danmark, som er utrolig smukt. Mange af forstæderne til København bærer præg af, at være vokset frem, som København er vokset. Når man ikke havde råd til – eller plads til – at bo inde i byen er forstæderne vokset frem. Derfor er de ikke som sådan byer i sig selv, men deres primære formål er at ligge tæt på København. Lyngby er anderledes. Dette er en forstad, som ligger tæt på København, og hvor man nemt kommer til byen med S-tog, men samtidig er det dens egen by. Her er der charmerende bindingsværkshuse, og der er masser af butikker, en biograf, museer, et storcenter og endda en Magasin. På Lyngby Hovedgade finder du masser af butikker og restauranter, så du mangler ikke noget fra storbyen af.  

Her er 10 grunde til, at Lyngby er så attraktiv: 

  1. Den ligger i naturskønne områder 
  1. Du har skov og søer lige i området 
  1. Du har alle de almindelige butikker og desuden nogle finere såsom Illum osv. 
  1. Du finder nogle hippe madsteder som Grød og Oli Oli 
  1. Du finder fine restauranter i flotte omgivelser 
  1. Der er slotte og herregårde 
  1. Der er et hyggeligt bymidte 
  1. Du kan både bo i en stor villa, i lejlighed eller på kollegie 
  1. Her ligger en del uddannelsessteder som fx DTU 
  1. I byen bor der både studerende, unge familier og ældre mennesker 

Lyngby er altså et besøg værd, og så kan du selv opleve historien om Kongens Lyngby og kombinere at se natur, opleve historien og tage på museumsbesøg på Frilandsmuseet for eksempel. Der er muligheder nok, og du skal bare gribe dem!