Menu Luk

Kom godt fra start med din nye elbil

Når du kigger på en elbil, eller måske allerede har købt én, så er der nogle ting, der er godt at få på plads. Denne artikel vil kort gennemgå, hvordan du kan få finansiel støtte til bilen, samt hvilke ting, du skal ordne derhjemme.

Hvis du allerede har købt en elbil, er første afsnit måske ikke så relevant. Men så er du klar til næste gang, du skal købe bil!

Finansiering

Hvis du ikke har verdens dybeste lommer, og har brug for støtte til at købe ny bil, så er der et par måder, du kan skaffe pengene på.

Den første er et banklån. Banker giver ofte gerne lån til kunder med god kredit, når det kommer til køb af nødvendigheder som bil og bolig. De kan ofte vejlede dig til at få det bedste lån, og du kan altid lægge det om, hvis din økonomiske situation skulle ændre sig.

Hos banken skal du dog stille med sikkerhed. Det betyder, at de skal kunne se beviser for, at du kan betale lånet tilbage. Hvis du har dårlig kredit, eller banken nægter at låne til dig, kan du overveje et kviklån.

Et kviklån beder dig sjældent som at stille med sikkerhed, til gengæld kan renterne være meget høje. Sørg for at sætte dig godt ind i både lån og udbyder, før du ansøger, og læs altid anmeldelser, hvis du ikke allerede er bekendt med selskabet.

Find det bedste kviklån ved at spørge andre eller læse på nettet. Husk altid at være grundig, når du læser betingelser og vilkår igennem.

Det praktiske

Når du har købt eller skal købe en elbil, så er det en rigtig god idé at have en lader derhjemme! Med en elbil lader i din garage, kan du køre hjemmefra hver morgen med en ”fuld tank”.

Elbiler er ikke så voldsomt udbredt i Danmark endnu, selvom de er på vej, og derfor er det rart at vide, at du altid kan lade op derhjemme. Det kan nemlig være svært at finde tankstationer med funktionelle ladere, hvis du er i den forkerte del af landet.

Når du anskaffer dig en lader til bilen, vil din elregning selvfølgelig stige en smule. Men du skal huske på, at du ikke længere bruger penge på benzin. I længden kan du spare en masse penge, og så gør du endda også noget godt for miljøet!

Da den kører på elektricitet, siger en elbil næsten ingenting. Det er godt at huske på, så du ikke bliver overrasket, når du prøvekører din første elbil.

Af samme grund er der faktisk ofte støtte til privatpersoner, der vælger at købe elbiler. Du kan læse mere forskellige steder på nettet.