Menu Luk

Sådan bekæmper du kedsomheden

Start med at trække vejret dybt ind og ud. Så tænk over, hvorfor du keder dig. Du kan nemt finde en årsag. Måske sidder du indenfor, og du ville ønske dig et andet sted hen. Måske sidder du og laver noget, du ikke har lyst til. Hvis du kan ændre omstændighederne, så må du gøre det. Men nogle gange er det livsvilkår at kede sig. Det er noget, som alle mennesker oplever. Det er noget, som er blevet sværere at håndtere i takt med, at vi har fået en konstant strøm af underholdning ind gennem digitale hjælpemidler. Sådan er det. Men det er en god ide at øve sig i kedsomheden. Så på sin vis er overskriften her misvisende. Det handler ikke om at bekæmpe kedsomhed. Det handler om at slutte fred med den.

Find på noget rigtig kedeligt

Det kan være en sjov øvelse aktivt at opsøge kedsomhed. Har du måske prøvet at skrubbe pletter af gulvet, fordi du havde lyst til at kede dig? Eller rydde op i skabet som den ultimative kedsommelige udfordring. Det kan være, du skal forestille dig, at du er en forsker i kedsomhed. Hvordan ville vedkommende undersøge og typificere kedsomhed? Selvfølgelig ved at kede sig. Så det er bare med at deltage i gratis julekalendere eller lægge et stort puslespil. Inden længe er du ekspert i at kede dig. Måske skulle du få dig et mobilmaster kort bare for ikke at kede dig, men det ville da være synd at gå glip af kedsomheden ved et busstoppested.

Meditation er Old school

Det helt nye må da være at kede sig til døde. Det må da være den direkte vej til nirvana eller, hvad det hedder. Kedsomhed er en yderst interessant tilstand i sindet, som bør undersøges og udforskes dagligt. Der er intet mere kedeligt end mennesker i grå habitter. Så derfor må du anskaffe dig en. Eller måske skulle du tage ud at fiske? Måske anskaffe dig noget beige og begynde at snakke om vejret med dig selv. Du kunne starte med regnvejr og så solskin med lavt skydække.