Menu Luk

Sådan kan du få en sundere livsstil

At forbedre dit liv behøver ikke at involvere kæmpe ændringer i din dagligdag. Det er de små vaner, som kan ændres og have en stor indvirkning.

Hele verden har tænkt på selvforbedring og personlig udvikling i de seneste år og du kan gøre det samme. Læs videre og få de bedste tips.

Frugt og grønt

Ja, du har hørt det før, men frugt og grønt kan virkelig gøre en forskel. Hvis du erstatter det hvide brød med frugt eller bare prøver at indarbejde mere grønt ind i dine måltider vil dette have en stor effekt på dig – både mentalt og sundhedsmæssigt.

Du kan også prøve at gro dine egne bær for at gøre det lidt sjovt, så det ikke føles som noget du skal gøre. Du kan find hindbærplanter online eller udforske dit lokale supermarked for at finde frugt og grønt, som du kan lide. Prøv at spise mindst en frugt eller grøntsag om dagen.

Morgenrutinen

En solid morgenrutine kan ændre hele din dag. En sund morgenrutine med lavt stress fokuser tonen for hele dagen og kan gøre dig meget gladere.

Du kan starte med at redde din seng. Det er en lille opgave, som kan hjælpe dig med at have det godt. Lad også telefonen ligge i et stykke tid, da det inviterer stimulering i vores hjerneområde (hvilket kan være positivt, men ikke hvis du vil have en afslappende morgen).

For en enhed så lille har en telefon mange potentielle stressfaktorer og det er det man prøver at undgå. Drik desuden et helt glas vand næsten lige efter du vågner.

Du ved, at du skal hydrere gennem dagen, men et glas vand om morgenen får hele processen i gang. Det er alle disse små ting sat sammen, som kan skabe en inspirerende morgenrutine.

Lav små opgaver gennem hele dagen

Afsæt en halv time til at udføre alle de små ting, som du har undgået at lave. Du kan tjekke alle dine e-mails, rydde op på dit skrivebord, meditere, bestille den lægetid eller besøg danskeakasser.com. Alle disse kan gavne dig i længden, da du kan putte dem ud af hovedet efter du har lavet dem. Du kan også rydde op hver dag i ti minutter.

De ti minutter kan have en større effekt end du lige tror og på den måde undgår du også, at det hele bunker op til et stort rod.

Kreativitet

En kreativ dig er en glad dig. Glad betyder sund. Der er mange overraskende måder at blive en mere kreativ person på.

Du kan udforske og støtte andres kreativitet ved at lytte til en podcast eller blive klogere på en TED Talk. Du kan også købe farver og pensler og slå dig løs med at male.