Menu Luk

Sådan undgår du at låne penge

Budgettet bliver lagt

Synes du, at pengene kan være små nogle måneder, så har du måske gjort dig overvejelser omkring at optage ét af de mange billige lån, som du nemt og hurtigt kan få online. Men faktisk er der nogle ting, du selv kan gøre, i stedet for at optage et lån, der i sidste ende kan komme til at koste dig dyrt. Billige lån på nettet lyder meget fristende, men der er i langt de fleste tilfælde tilknyttet høje renter og årlige udgifter. Derfor vil det altid være en stor fordel at undgå et af de billige lån.

Billige lån online

I dag låner mange danskere penge på nettet, og det sker af flere årsager. Det er nemt at få tilladelse til at låne, og så kan du få pengene med det samme mange steder. Når vi taler om billige lån, så er det den type lån, hvor du kan låne op til 7.000 kr. Disse lån optages i mange tilfælde til forbrug, mad og selvforkælelse i de måneder, hvor pengene kan være små. Billige lån kan måske være en løsning for dig, hvis du kan tilbagebetale pengene inden for få måneder. Men skal du vente længere tid, så vil det blive en dyr fornøjelse.

Tag et kig på din livssituation

Vil du gerne undgå at optage et af disse lån eller skulle sidde stramt i den hver eneste måned, så er det først og fremmest vigtigt, at du kigger på din livssituation. Hvorfor er det helt præcist, at du har brug for de ekstra penge? For somme tider kan fejlprioritering i dit budget, dyre vaner eller en for dyr husleje været tilfældet, og det kan du gøre noget ved. Er du f.eks. studerende, så kan du overveje at finde dig et ekstra arbejde og tjene det, du må hver måned. I dag må du nemlig tjene over 13.000 kr. ved siden af din SU.

Samtidig skal du kigge på, hvad du har brug for, og hvad du evt. kan skille dig af med, sætte på pause eller lukke ned for. Har du to biler og en dyr husleje, så kan det være en god idé at overveje, om I kan nøjes med en enkelt. Måske du har et højt forbrug, når det kommer til tøj og sko, og så kan du skære lidt ned på det. Dine vaner er ofte afgørende for din økonomi.

I det hele taget er det en rigtig god ide at få lagt et månedligt budget, hvis ikke du allerede har gjort det.

Sælg og spar

Hvis du bare synes, det er svært at få økonomien til at hænge sammen, selvom du har skåret på alt, hvad du kan, så kan du med fordel overveje at tage på loppemarked. Tag alt dit gamle tøj med på loppemarked, og få solgt godt ud. Du kan også sælge noget på platforme som Tradono eller DBA, hvis det er noget, du alligevel ikke bruger. Og så kan det måske betale sig med et ekstra job, der kan give lidt mere luft i budgettet. Husk altid at tage en snak med familie eller venner om din økonomi, hvis du synes, det er svært at få det hele til at hænge sammen.