Menu Luk

Udforsk din kreativitet gennem destinationen

Rejs til Barcelona eller Berlin, gå ture i urban-kvartererne og lad dig inspirere af gadekunst og farverige seværdigheder. De to europæiske byer er hver især kendte for deres kreative sider og gemte perler i form af områder, hvor kreativiteten blomstre ud hos alle der befinder sig i de områder. Med SAS er det muligt at flyve direkte fra Københavns Lufthavn til Berlin og Barcelona, så en flyvetur på enten en eller tre timer, er til at overskue, når destinationen ikke kun er fyldt med kreativitet, men også skøn mad, hyggelige cafeer og ikke mindst gode shopping muligheder.

Du har endelig fået fri fra chefen og har lige en forlænget weekend i yndlingsbyen, og en af Europas smukkeste og hyggeligste byer, siger man da ikke nej til. Men så har chefen også sagt, at du skal hjem og arbejde lidt ekstra hårdt, når det så bliver mandag igen. Så er det ikke det sjoveste, at skulle ringe til chefen mandag morgen og sige, at du ikke kommer hjem til tiden, grundet en flyforsinkelse eller en flyaflysning. Men det eneste du kan glæde dig over er, at du har mulighed for at opnå en kontant erstatning og SAS kompensation, hvis dit SAS-fly er forsinket i en sådan grad, at du ankommer til din slutdestination mere end tre timer senere end forventet.

Intet er skidt uden at være godt for noget andet…

Sådan lyder et gammelt ordsprog, som de fleste sikkert har hørt før. Der er også noget ved det der er rigtigt, for ja det skidt, at blive forsinket og ikke komme hjem til tiden. Det er skidt at skulle bede om en ekstra fridag hos chefen, og det er skidt at skulle bruge tid og kræfter på, at finde en ny måde at komme hjem på. Men derimod er det godt, at det efter 2004 blev muligt, at søge om kontant erstatning, når man, som flypassager, bl.a. oplever flyforsinkelser. En EU-forordning har nemlig sikret flypassageres rettigheder i forbindelse med forsinkelser, aflysninger og overbookede fly. Det er nu blevet muligt, at kunne kræve erstatning fra flyselskabet, hvis visse kriterier bliver opfyldt fra flyselskabets side. Ikke nok med at du kan få din flybillet refunderet, du kan også modtage ekstra kontant erstatning for besværet.

Din flyforsinkelse skal blot overholde tre gældende kriterier, hvis du skal være berettiget til at modtage denne kontante erstatning. Som tidligere beskrevet, skal du ankomme til din slutdestination mere end tre timer senere end forventet ankomst. Derudover skal din start- eller slutdestination være inden for EU’s grænser, da det er en forordning lavet med EU’s medlemslande. Slutteligt skal forsinkelsen ikke være sket under ekstraordinære omstændigheder. Disse ekstraordinære omstændigheder er bl.a. omstændigheder der har med vejret at gøre, eller hvis der opstår strejke eller terror.

Hvis alle disse tre kriterier er opfyldt, har du mulighed for at kræve en kontant erstatning fra flyselskabet. Ydermere har du op mod tre år, efter hændelsen, mulighed for at søge erstatning, så der er ingen stress, når du kommer hjem og skal på arbejde igen.

Du kan altid læse mere om flyforsinkelse erstatning på, hvor der er mere information om emnet og andre lignende temaer.