Menu Luk

Vær sikker på at alle er med til festen

party højttaler

Igennem vores liv kan vi ikke undgå at holde arrangementer, som involverer flere aldersgrupper, og som samtidig kommer til at foregå i store festsale med rigtig mange mennesker. Dette medfører rigtig mange problemer både i forhold til planlægning, men også på længere sigt når man kigger på, hvordan festen kommer til at gå i praksis.

Problemerne kan løses med rimeligt simple metoder og tilkøb. Især sidstnævnte vil ende med at gøre meget gavn.

En stemme mod de mange.

Der er en tradition for, at man ved større arrangementer og fester har udnævnt en såkaldt toastmaster. Det vil her være op til den udvalgte at sikre, at folk, der har taler, får tid til at tale, at de, der har skrevet sjove sange om pinlige historier, får tid til at synge, og dem som har forberedt lidt sjove selskabslege får lov til at lege.

Dette er en i sig selv et vanskeligt puslespil, og når denne ene så samtidig skal bruge tid til at opråbe og forsamle hele selskabet, få dem til at forholde sig stille og undgå for meget larm, så vil dette puslespil blive et endnu værre, og det kan virke til, at dette problem er uløseligt. Det er det heldigvis ikke.

Husker man i forbindelse med arrangementet at lægge penge ud til en party højtaler og en mulig mikrofon, så vil der være nemmere muligheder for, at den udvalgte toastmaster kan komme til orde og trin for trin præsenterer de mange forskellige sangere og talere.

Begge tilkøb har også andre fordele. Nogles stemme kan være nervøse og vil uden højtalere være umulige at høre for størstedelen af selskabet; men husker man, at der også kan være ældre mennesker blandt gæsterne, som har fået en dårligere hørelse med årene, så vil dette tilkøb gøre at selv gode talere vil kunne høres af dem.

Ved at tage hensyn til de lave stemmer og de dårligt hørende, så omfavner man forskellighederne på gæstelisten og gør netop at festen er for alle. Ingen skal holdes udenfor for en skavank.

God musik og højt humør

I takt med at festen udvikler sig og folk har fået noget i halsen, så vil støjniveauet også blive anderledes. Folk vil fristes til at komme ud på dansegulvet og nyde den gode musik, men består festen ikke af mere end den lille radio man normalt har haft stående på en hylde derhjemme, så vil den gøre lidt gavn til dansegulvet.

Med højtalere, der virkelig kan holde et lydniveau der passer til selskabet, så ved alle, hvad man danser til, og der vil både kunne grines, klappes, skåles og råbes, samtidig med at man kan nyde de fantastiske toner fra den hyrede musikant eller de lydfiler, man har hentet fra nettet.

Her handler det op at få folk til at slå sig løs i modsætning til med toastmastere at holde alle under kontrol, men begge dele er mulige med det rette og vigtige udstyr.