Menu Luk

Værd at huske, inden du tager et kviklån

Det kan være fristende at tage et kviklån: Det er nemt og hurtigt, og ofte kan du skræddersy beløbet som du vil. Men alle kender de skrækhistorier og advarsler, der følger med. ”Lad være med at tage et kviklån, du havner i gæld”, alt sådan noget!

Men passer det? For nogle, ja. Men her er en gennemgang af måder, hvorpå du kan sikre dig, du ikke havner på den forkerte side af lånehistorierne!

Lad det ikke være en impulsiv beslutning

Lad ikke dit kviklån være en impulsiv beslutning. Du er nødt til at sætte dig ind i, hvad de forskellige udbydere tilbyder, og hvilke forpligtelser og renter, du binder dig til. Det er lige meget, om det er et kviklån 1000 kr. eller ét på 350.000 – små tal kan hurtigt løbe op, hvis man ikke forstår sig på renter.

Så hav nogen indover, der forstår sig må tal og numre. Det kan være din revisor, et familiemedlem eller en ven. Hvis det haster, og et kviklån virkelig er din sidste udvej, så sørg for at læse en række anmeldelser så alle trin grundigt igennem for at se, om der er gennemgående fejl, andre begår.

Du kan ofte ansøge om et kviklån på nettet og få svar rimelig hurtigt. Det, du skal holde dig fra, er derimod SMS-lån. SMS-lån har en utrolig høj rente, og de kan være lumske, især hvis du ikke forstår dig på penge. Vær bevidst om alt, du gør – så skal det nok i sidste ende gå alt sammen!

Sørg for, at din økonomi spiller

Det lyder måske mærkeligt, at du skal have en god økonomi for at tage et lån. Hvis du har en god økonomi, så er der jo slet ikke brug for et lån!

Det er ikke helt rigtigt. En god økonomi betyder i denne sammenhæng bare, at du har en fast indkomst. På den måde kan du lettest betale af på dit lån, og du undgår, at renterne hober sig op. Lån penge hurtigt, når du mangler dem, men tag dem ikke for givet!

Der kan være mange grunde til, at din bank ikke vil hjælpe dig med dit lån, men prøv altid at se det fra deres side. Hvis din økonomi ligger i ruiner, så kan et kviklån være dødsstødet, der får dig til at gå fallit. Søg efter alternativer eller hold dig ordentlig dækket.