Menu Luk

Tre gode planter til din have

Står du over for at skulle indrette en splinterny have med smukke blomster, planter og træer? Eller mangler du bare inspiration til, hvilke skønne planter du skal investere i til din have?

Uanset hvad, kan det være en smule svært at navigere i planteverdenen, og du kan hurtigt blive forvirret over det store udvalg af planter, blomster og træer. Læs derfor med her for at få inspiration til tre gode planter til din have.

Det klassiske æbletræ

Et af de mest populære træer til haven er det klassiske æbletræ. Ikke nok med at æbletræet står utroligt flot og pynter i haven, så kan det hvert år også levere lækre æbler, du kan bruge i køkkenet.

Vil du have størst muligt udbytte af dit æbletræ, er det vigtigt, at du sørger for at vande det jævnligt det første år – herudover er æbletræet relativt let at passe og pleje, da det sagtens kan passe sig selv i haven. Du kan dog vælge at beskære æbletræet – læs mere om beskæring æbletræ.

Smukke bonderoser

En anden smuk plante, eller blomst, som vil kunne stå smukt og blomstre i din have, er den fine bonderose. Om sommeren, når den blomstrer, vil din have dufte skønt af roser og du vil med sikkerhed elske synet af de store, lyserøde blomsterhoveder, der stikker op fra stilken. Det er bare med at få fingrene i bonderoser til din have!

Skøn sommerfuglebusk

Sidst, men bestemt ikke mindst, findes sommerfuglebusken. Denne busk er enormt let at passe og pleje, da den ikke kræver meget andet end det, naturen og haven selv giver den.

Der findes enormt mange forskellige sommerfuglebusken, og fælles for dem alle er, at de tiltrækker insekter fra nær og fjern.

Det vil altså også sige, at sommerfuglebusken kan være et godt redskab for dig, der ønsker et bedre økosystem i din have i form af forskellige dyr og insekter, der kan bestøve diverse planter.

Har du en relativt stram økonomi, og har du desperat bruger for planter i haven, kan du som alternativ lån penge billigt ved at optage et kviklån.

Held og lykke med haverejsen!