Menu Luk

Derfor skal du købe en kattelem til din kat

Katte er populære kæledyr, da de ikke kræver særligt meget arbejde. I modsætning til en hund har en kat ikke et behov for at blive luftet af sin ejer. De fleste katte er ovenikøbet så renlige, at du ikke skal gøre mere end at skifte grus i kattebakken med jævne mellemrum. Katte er desuden meget selvstændige dyr, der ikke er afhængige af deres ejers kærlighed på samme måde som en hund. Denne selvstændighed betyder også, at katte generelt trives bedst med at kunne gå ind og ud af huset, som det passer dem. Og det er her en kattelem kommer ind i billedet.

Fordele ved en kattelem

Katte er som sagt meget selvstændige dyr. De kan godt leve hele deres liv lukket inde i et hus eller en lejlighed, men de trives nu engang bedst med større frihed. De fleste katte nyder friheden i at kunne komme og gå, som det passer dem. Hvis man har en kat, der også strejfer omkring i nabolaget, bør man derfor investere i en kattelem for sin egen og kattens skyld. Katte kan nemt blive frustrerede, hvis de ikke bare selv kan gå ind eller ud, når de føler for det. Dette kan føre til kradsemærker på døre og vinduer, hvis man ikke er hurtig nok til at få åbnet. Med en kattelem er katten ikke afhængig af, at du kommer og lukker den ind eller ud. Du slipper også for hele tiden at skulle lytte efter, om din kat har brug for at komme ind eller ud.

Vælg en kattelem med elektronisk lås for større sikkerhed

De fleste gode kattelemme kan låses indefra. Dette er praktisk, hvis man skal på ferie eller lignende i længere tid. En aflåst kattelem betyder nemlig, at ubudne gæster ikke kan komme ind i huset ad dén vej. Ønsker I et højere niveau af sikkerhed, eller har I behov for at efterlade katten hjemme, mens I er på ferie. Så bør I investere i en kattelem, der er udstyret med elektronisk lås. En elektronisk lås forhindrer også, at andre katte i nabolaget kommer på uventet besøg i jeres hus. Med en elektronisk lås, indstilles kattelemmen til kun at åbne for lige præcis jeres kat. Det eneste det kræver er, at jeres kat er udstyret med en chip. Dette kan nemt og hurtigt klares hos dyrlægen.