Menu Luk

En brændeovn klæder ethvert rum

Brænde i en brændeovn

Har du tænkt på, hvor fantastisk det ville se ud, hvis du indrettede din stue, din hall eller din terrasse med en fritstående brændeovn?

Den kan være større eller mindre, den kan være let og elegant, den kan have et klassisk eller et moderne look eller den kan være tung og imposant. Uanset farve, størrelse eller udformning så vil en gulv brændeovn sætte sit unikke præg på det rum, som den står i.

Det gælder også, hvis du placerer en brændeovn udendørs. Det giver en hyggelig og eksotisk stemning.

Find din yndlings brændeovn

Måske har du en idé om, hvad du leder efter. Måske har du brug for god inspiration, inden du kan træffe dit valg i forhold til, hvilken brændeovn du vil vælge.

Der er faktisk også ret meget at vælge imellem. Du kan for eksempel få nogle af de bedste og billigste brændeovne at se her, hvor mange af de mest populære modeller bliver beskrevet.

Så kan du i ro og mag tjekke de forskellige modeller og stilarter. Der skal nok være en, der taler særligt højt til dig blandt det herlige udvalg af fritstående pejse.

Placer den fritstående brændeovn hvor som helst

En af de meget store fordele ved en brændeovn er dens store fleksibilitet. Den kan nemlig placeres alle vegne. Den kræver ikke et aftræk eller en forbindelse med et skorsten, og den kræver heller ikke noget strøm. Derfor kan du simpelthen stille den lige der, hvor du synes, den tager sig bedst ud.

Føler du trang til at sætte pejsen et andet sted hen, så kan du bare gøre det. Nogle af de tungeste modeller er ganske vist ikke så lette at flytte på, men det lader sig dog gøre.

De mere spinkle udgaver af en fritstående gulv brændeovn vil du let kunne bære rundt på. Du kan også bære pejsen med udenfor på altanen eller på terrassen og dermed skrue op for den hyggelige stemning.

Brændeovnen er en varmekilde

Der opstår varme, når brændeovnen er i gang. Hvor meget den afgiver, afhænger af, hvor stor pejsen er, og hvor mange brandkar den har. Desuden kommer det også an på, hvor stor en effekt pejsen er sat til at brænde med.

Flere brandkar betyder større varmeeffekt. Så ønsker du en pejs, der har en vis varmeevne, så vælg en, hvor der er plads til flere brandkamre og af en vis størrelse.

Selv om nogle pejse har flere brandkamre og brænder på maksimal styrke, så er det ikke altid at den er stærk nok til at opvarme en bolig som den eneste varmekilde. Men den kan sagtens være et rigtig godt supplement til den øvrige opvarmning.

En miljøvenlig varmekilde

Brændeovnen bruger biobrænde som brændstof. Det gør brændeovnen til en miljøvenlig varmekilde, for brænde er et naturprodukt.

Brænde belaster ikke miljøet, og det udleder ingen farlige stoffer i luften. Det lever op til de forbedringer, som vi gerne skulle arbejde os hen imod.

Når du bruger din brændeovn i stedet for en anden varmekilde, så bidrager du til den gode miljøvenlige udvikling, når det kommer til at bruge mindre af den skadelige form for opvarmning.