Menu Luk

Ingen hvile på Laurbærrene

Laurbærkirsebær

Har man hus og have, så har man det hele. Det pryder i landskabet, når man ser ranke planter, blomster og buske, som tildeles en jævn, men vigtig, kærlighed. Men det er vigtigt for en have, at den også bliver beskyttet. Både imod vind og vejr, men ind i mellem også fra udefrakommendes blikke og indtrængen. En hæk kan være løsningen på det problem. Og en laurbærkirsebærhæk er en god hæk.

Hvad er en Laurbærkirsebærhæk?

Navnet kan lyde langt og snørklet. Men faktisk er denne type af hæk en af de mest udbredte hæktyper i Danmark. Planten er særdeles hårdfør, og kan sagtens modstå en kold vinter. Derudover er planten hurtigvoksende, og nogle arter kan faktisk vokse med op til 60 cm. om året. Planten har karakteristiske store, blanke blade, der giver en god afskærmning, samtidigt med at der også dannes en god, stabil baggrund for havens øvrige skatte.

Laurbærkirsebærhækken er samtidigt i stand til at vokse i næsten alle miljøer. Derfor har man her en sikker vinder, selv hvis man ikke bor på den fedeste jord. Laurbærkirsebær kan desuden anskaffes i mange forskellige arter.

Typer af laurbærkirsebær

Der findes et utal af laurbærkirsebær-planter. Typerne kan variere, både i størrelse, udseende og vækst. Nogle klarer vinteren bedre end andre. Hvis du godt kunne tænke dig at prøve kræfter med en laurbærkirsebærhæk, så er her nogle forslag til det aktive havemenneske.

Laurbærkirsebær Rotundifolia er kendetegnet ved sine flotte, store, grønne blade, der fordeler sig harmonisk på den buskede plante. Bladene er grønne året rundt. Rotundifolia producerer i løbet af foråret creme-hvide blomster. Der springer også røde bær ud, de såkaldte ”fuglebær”, der bliver sorte om efteråret. Både fugle og insekter nyder godt af hækkens indbyggede gavebod. Der er således et godt og varieret liv i det område året rundt.

Kigger man i stedet på laurbærkirsebær Novita, så har man her at gøre med en nyere, stærkere og nemmere type af laurbærkirsebærhækkene. Hækken er særdeles hurtigvoksende, og den vokser samtidigt så pænt, at man ikke behøver at være forsigtig, når hækken skal beskæres.

Sidst, men ikke mindst, har vi laurbærkirsebær Caucasier. Denne art af laurbærkirsebærhæk har en mere opretstående vækst end de to forrige, samtidigt med at den er smallere. Den er særdeles velegnet, hvis man ønsker en smal, stilet hæk. Det skal dog samtidigt nævnes, at denne art af laurbærkirsebærhæk ikke er velegnet ved kyster eller i meget sandholdig jord.

Hvorfor Laurbærkirsebær?

Den væsentligste årsag til at vælge en laurbærkirsebærhæk er dens pålidelighed. Hækken afskærmer haven meget effektivt, ligesom den også vokser meget hurtigt. Derudover kan den blive op til 5 meter høj, hvilket kan være en fordel, hvis din grund er lavt beliggende. Den kræver ikke nogen finpleje, og den kan derfor beskæres relativt nemt med både saks og hækkeklipper.

Derudover giver laurbærkirsebær plads til liv. Fugle og insekter trives, både i plantens creme-hvide blomster, samt ved de mange bær, som planten årligt høster. Derudover reducerer den også støjniveauet markant, hvilket er en klar fordel, hvis man bor tæt på fx en vej.

Man skal ikke hvile på laurbærrene. Men man får alligevel en ro i sjælen, når man ser den stærke hæk stå værn om ens smukke have. Laurbærkirsebærhækken er kommet for at blive. Forhåbentligt er den også snart hos dig.